Adana Kebab recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce sůl
1 ks cibule
1 lžíce mletý pepř
1 lžíce muškátový květ
500 g mleté hovězí maso
1 ks červená paprika
1 hrst petrželová nať
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy vložíme mleté hovězí maso (V originále je používáno maso jehněčí, pokud máte možnost, použijte místo hovězího.). Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy k masu, poté přidáme prolisované stroužky česneku, na kostičky nakrájenou červenou papriku, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou čerstvou petrželovou nať, muškátový květ a červenou mletou papriku

  2. Všechny ingredience důkladně promícháme s mletým masem. Hotovou směs opět pomeleme mlýnkem na maso. Z hotové směsi si uplácáme kuličky a ty poté opatrně napichujeme na šampury (tyče na opékání kebabu), kuličky masa namačkáme rovnoměrně po celé tyčce do tenké ploché vrstvy

  3. Adana Kebab grilujeme cca 3 - 4 minuty z obou stran

  4. Adana Kebab podáváme s grilovanou paprikou a rajčetem, nakrájenou červenou cibulí a pita chlebem. Můžeme však podávat i s rýží, hodí se i jakákoli zeleninová obloha. Kebab lze připravit i na pánvi, ale není to úplně vhodné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!