Tuňák zapečený s rajčaty a sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 4 ks vejce 4 ks brambory 1 konzerva tuňák v oleji jarní cibulka 2 ks velké rajče mletý černý pepř 70 g strouhaný sýr (eidam) 4 ks tavený sýr á 50g
Postup Tuňák zapečený s rajčaty a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na salátové části struhadla na tenké plátky, které osušíme. Tuňáka necháme okapat. Velká rajčata očistíme a nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným eidamem
Budeme potřebovat dvě zapékací misky, které potřeme olejem a poklademe jemnými plátky brambor. Na některé rozložíme obdélníky celého taveného sýru, navrstvíme okapaného tuňáka a na kolečka nakrájená rajská jablíčka. Ochutíme solí, pepřem a usekanou jarní cibulovou natí nebo jinými bylinkami podle vlastní chuti
Misky vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a zapékáme asi 10 minut. Potom směs zalijeme rozšlehanými vejci se sýrem a dopečeme do zlatavé barvy
Zapečeného tuňáka s rajčaty a sýrem podáváme v zapékací miskách. Výborně chutná se zeleninovým salátem.