Veganská divočina recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 1 ks cibule 1 lžíce mouka 0,25 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 5 ks jalovčinky 1 lžíce koření divočina 1 ks bobkový list 2 lžíce sójová omáčka 5 kuliček celý pepř 1 ks rajský protlak 2 ks zeleninový bujon 1 balíček sójové plátky 1 lžíce třtinový cukr 4 lžičky sušené mléko z ovesných vloček
Postup Veganská divočina
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve (ale i večer předem) si připravíme sójové maso. Do 1,5 litru vody dáme 2 kostky zeleninového bujonu, trochu sójové omáčky nebo tamari, bobkový list, jalovčinky a celý pepř. Přivedeme k varu, přidáme sójové maso a 20 minut nezakryté vaříme
Pokud si sójové maso připravujeme předem, necháme ho v tomto nálevu do druhého dne. Pak maso vyjmeme, lehce vymačkáme a nálev vylijeme. Cibuli nakrájíme nadrobno a větší mrkev, menší petržel a čtvrtku celeru na kostičky
Cibuli zpěníme, přidáme sójové maso a cukr, rychle opečeme, přidáme vodu, nakrájenou zeleninu a koření. Vše provaříme, pak sójové maso vyjmeme, přidáme rajský protlak a rozmixujeme
Do rozmixované omáčky vlijeme asi 0,5 dl vody smíchané se 4 lžičkami sušeného mléka z ovesných vloček a 1 lžicí hladké mouky. Vložíme maso, necháme probublat a podáváme
Veganskou divočinu můžeme podávat s domácím knedlíkem nebo jinou přílohou podle chuti.