Veganská dušená mrkev recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky rozmarýn 2 listy pórek 3 ks mrkev 0,25 lžiček himalájská sůl 4 lžíce tykvový olej 1 ks veganský párek
Postup Veganská dušená mrkev
Postup přípravy receptu
-
Větší mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelenou část pórku omyjeme a nakrájíme na nudličky. Veganský párek nakrájíme na kolečka
Na pánev nasypeme vše naráz, přidáme rozmarýn, trochu himalájské soli a podlijeme 1,5 dl vody. Směs necháme vařit bez pokličky asi 5 minut, voda se nám během této doby odpaří. A máme hotovo
Na talíři necháme veganskou dušenou mrkev asi minutu stát, než se sníží teplota, pak přidáme 1 - 2 lžíce tykvového oleje, který celému jídlu dodá další důležitý rozměr chuti
Veganskou dušenou mrkev můžeme podávat s bramborami nebo pečivem. Chutná i samotná, takže se dá jíst bez přílohy, i tak docela zasytí.