Veganská dušená rajčata s pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 špetky sůl
1 ks cibule
1 lžička tymián
5 ks rajče
1 ks pórek
1 lžička olivový olej
2 špetky mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Velká rajčata, pórek a cibuli očistíme a libovolně nakrájíme. Já krájela pórek na kolečka, cibuli nahrubo a rajčata na větší kostičky

  2. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej a nejprve orestuje cibuli s pórkem. Během restování osolíme. Poté přihodíme rajčata a opět restujeme. Zasypeme tymiánem, pepřem a podlijeme trochou vody. Rajčatovou směs podusíme doměkka, stačí 5 minut. Tímto máme pokrm hotový

  3. Veganská dušená rajčata s pórkem dáme na nahřátý talíř a ihned podáváme. Toto množství na jednu porci dobře zasytí, větší jedlíci můžou přidat jako přílohu vařený brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!