Rizoto s pestem a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks pórek
2 hrnky rýže
1 hrst parmazán
1 sklenka černé olivy
1/2 - 1 sklenky rajčatové pesto
1 - 2 špetky chilli vločky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme. Pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Na lžíci oleje pórek osmahneme, přisypeme rýži, malinko osolíme, zalijeme vodou asi 1 - 1,5 cm nad rýži a pod pokličkou dusíme doměkka. Obvykle stačí 15 minut

  2. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Olivy bez pecky rozkrájíme na půlky. Připravíme si pesto - přidáme ho podle chuti

  3. K podušené rýži s pórkem vmícháme pesto, olivy, chilli vločky a nakonec i parmazán. Promícháme

  4. Rizoto s pestem podáváme ihned po přípravě jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!