Tuňáková pomazánka na červeno recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
petrželka
majoránka
4 lžíce zakysaná smetana
1 lžička dijonská hořčice
mletá sladká paprika
1/2 kelímku pomazánkové máslo
1 konzerva tuňákové kousky v oleji
1 - 2 ks jarní cibulka s natí
1 ks menší červená paprika
1 konzerva tuňáková drť ve vlastní šťávě

Postup přípravy receptu

  1. Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme středu a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Petrželku nasekáme

  2. Oba tuňáky slijeme a v misce promícháme společně se zakysanou smetanou a půl kelímkem pomazánkového másla bez příchuti. Osolíme, přidáme hořčici, trochu majoránky, petrželky a asi lžičku mleté papriky. Nakonec vmícháme cibulku a nasekanou papriku

  3. Tuňákovou pomazánku na červeno necháme vychladit a potom mažeme na libovolné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!