Tuňáková pomazánka na červeno recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl petrželka majoránka 4 lžíce zakysaná smetana 1 lžička dijonská hořčice mletá sladká paprika 1/2 kelímku pomazánkové máslo 1 konzerva tuňákové kousky v oleji 1 - 2 ks jarní cibulka s natí 1 ks menší červená paprika 1 konzerva tuňáková drť ve vlastní šťávě
Postup Tuňáková pomazánka na červeno
Postup přípravy receptu
-
Papriku opláchneme pod tekoucí vodou, zbavíme středu a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Cibulku nakrájíme i s natí na kolečka. Petrželku nasekáme
Oba tuňáky slijeme a v misce promícháme společně se zakysanou smetanou a půl kelímkem pomazánkového másla bez příchuti. Osolíme, přidáme hořčici, trochu majoránky, petrželky a asi lžičku mleté papriky. Nakonec vmícháme cibulku a nasekanou papriku
Tuňákovou pomazánku na červeno necháme vychladit a potom mažeme na libovolné pečivo.