Adžika kuřecí nudličky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce bílé víno
1,5 lžíce olivový olej
2 ks kuřecí prsa
1 - 2 lžíce sójová omáčka
4 lžíce sterilovaný hrášek
1 - 2 lžíce ostrý kečup
1,5 lžička koření adžika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na hrubší nudličky. Maso naložíme do marinády vymíchané z olivového oleje, směsi koření "adžika" a sójové omáčky. Necháme proležet až 24 hodin

  2. Pánev rozpálíme a maso osmahneme, když nám zbělá, přidáme kečup, přisypeme scezený hrášek a podlijeme vínem. Za mírné teploty necháme probublat a šťávu částečně vypařit, za 10 minut máme hotovo. Podle chuti ještě dosolíme

  3. Adžika kuřecí nudličky podáváme s brambory, hranolky, rýží nebo jen kouskem čerstvého pečiva. Můžeme přidat kopeček tatarské omáčky nebo majonézy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!