Adžika kuřecí nudličky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce bílé víno 1,5 lžíce olivový olej 2 ks kuřecí prsa 1 - 2 lžíce sójová omáčka 4 lžíce sterilovaný hrášek 1 - 2 lžíce ostrý kečup 1,5 lžička koření adžika
Postup Adžika kuřecí nudličky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na hrubší nudličky. Maso naložíme do marinády vymíchané z olivového oleje, směsi koření "adžika" a sójové omáčky. Necháme proležet až 24 hodin
Pánev rozpálíme a maso osmahneme, když nám zbělá, přidáme kečup, přisypeme scezený hrášek a podlijeme vínem. Za mírné teploty necháme probublat a šťávu částečně vypařit, za 10 minut máme hotovo. Podle chuti ještě dosolíme
Adžika kuřecí nudličky podáváme s brambory, hranolky, rýží nebo jen kouskem čerstvého pečiva. Můžeme přidat kopeček tatarské omáčky nebo majonézy.