Aloo ghobi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks brambory 2 ks cibule 3 ks rajče 1 ks květák 1 lžička koriandr 1 lžička kurkuma 1 ks čerstvý zázvor 1 lžička chilli koření 1 lžička římský kmín voda na podlití 1 lžička garam masala
Postup Aloo ghobi recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule, zázvor (stačí kousek o rozměrech 2x1x1cm) a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, zázvor nastrouháme najemno a brambory nakrájíme na kousky. Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zázvor a restujeme dozlatova. Základ směsi okořeníme kořením, osolíme, vsypeme plátky rajčat a zalijeme trochou vody. Necháme chvilku povařit.
Pak přidáme brambory s květákem a zalijeme zbytkem vody. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vše dusíme, dokud není všechna zelenina měkká. Je důležité dusit pomalu a na mírném ohni - ne zprudka, jinak se vůně koření nevstřebá do květáku, ale vypaří.
Hotový Aloo ghobi podáváme horký.