Aloo ghobi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
2 ks cibule
3 ks rajče
1 ks květák
1 lžička koriandr
1 lžička kurkuma
1 ks čerstvý zázvor
1 lžička chilli koření
1 lžička římský kmín
voda na podlití
1 lžička garam masala

Postup přípravy receptu

  1. Cibule, zázvor (stačí kousek o rozměrech 2x1x1cm) a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno, zázvor nastrouháme najemno a brambory nakrájíme na kousky. Květák rozebereme na růžičky a důkladně omyjeme. Rajčata nakrájíme na plátky.

  2. V kastrolu rozehřejeme olej. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme zázvor a restujeme dozlatova. Základ směsi okořeníme kořením, osolíme, vsypeme plátky rajčat a zalijeme trochou vody. Necháme chvilku povařit.

  3. Pak přidáme brambory s květákem a zalijeme zbytkem vody. Hrnec přikryjeme poklicí a na mírném ohni vše dusíme, dokud není všechna zelenina měkká. Je důležité dusit pomalu a na mírném ohni - ne zprudka, jinak se vůně koření nevstřebá do květáku, ale vypaří.

  4. Hotový Aloo ghobi podáváme horký.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!