Pikantní žampionová směs s cizrnou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

cukr
4 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks cibule
250 g žampiony
2 dl bílé víno
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
drcený kmín
2 lžíce rajský protlak
1 lžička mleté chilli koření
400 g sterilovaná cizrna

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně velké kousky. Cizrnu scedíme a nálev uchováme

  2. Na oleji necháme zpěnit nakrájenou cibuli. Potom přidáme papriky, houby a prolisovaný česnek. Vše za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Směs osolíme, ochutíme chilli kořením a drceným kmínem. Vmícháme rajský protlak, podlijeme vínem a nálevem z cizrny. Podle chuti přisladíme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec do pokrmu vmícháme okapanou cizrnu, kterou krátce prohřejeme

  3. Pikantní žampionovou směs s cizrnou podáváme ke grilovaným masům nebo jako samostatný pokrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!