Americké bifteky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

česnek
olej
sůl
120 g kečup
4 plátky anglická slanina
4 ks biftek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Podle potřeby bifteky odblaníme, jemně naklepeme a potřeme olejem. Necháme je chvíli uležet.

  2. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Vejce do něj postupně rozklepneme a pomalu je osmažíme. Česnek očistíme a utřeme.

  3. Uleželé maso osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na pánvi rozehřejeme olej a bifteky na něm restujeme z obou stran. Před dopečením položíme na pánev plátky slaniny.

  4. Opečené bifteky servírujeme přeložené vejci a zdobíme je kečupem a slaninou. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!