Asijský biftek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 snítka bazalka
1 svazeček kerblík
3 ks šalotka
olivový olej
300 g mleté hovězí maso
1 lžička sójová omáčka
hrubozrnná sůl
1 lžička celý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé bylinky opereme, osušíme a nasekáme najemno. Šalotky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Případně je můžeme nastrouhat. Pepř rozdrtíme v hmoždíři.

  2. Mleté hovězí maso dáme do mísy. Důležité je mít libové a opravdu čerstvé hovězí. K masu přidáme bylinky, jednu až dvě lžíce oleje, pepř a špetku obyčejné soli podle chuti a sójovou omáčku. Hovězí na bifteky důkladně promícháme.

  3. Rozehřejeme si pánev nebo gril, vsypeme hrubozrnnou sůl a necháme ji téměř rozpustit. Zatím si z masové hmoty vytvarujeme 4 menší placky. Hovězí bifteky vložíme na rozpálenou pánev a z každé strany je velice zprudka restujeme.

  4. Asijské bifteky jsou hotové asi po minutě a ihned je podáváme na předehřáté talíře. Asijské bifteky podáváme s čerstvou zeleninou a oblíbenou omáčkou nebo jen sójovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!