Pečené vepřové maso na asijský způsob recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 - 6 stroužků česnek sůl 100 ml vývar vývar 2 ks badyán 60 g čerstvý zázvor mletý černý pepř 1 lžička koření pěti vůní 3 - 4 lžíce ústřicová omáčka 3 - 4 lžíce třtinový cukr 1500 - 180 g vepřová krkovice bez kosti 200 ml saké 3 ks dlouhá červená chilli paprika
Postup Pečené vepřové maso na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat pěkný kus vepřového masa v celku bez kosti. Může to být krkovice, ale i loupaná plec. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné papričky podélně rozkrojíme a česnek rozdrtíme. Saké promícháme s cukrem, vývarem, ústřicovou omáčkou a kořením pěti vůní. Troubu předehřejeme na 180 °C
Maso vložíme do tlustostěnného pekáče, obložíme zázvorem, chilli paprikami, česnekem a badyánem. Vše přelijeme zálivkou, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně 2 hodiny doměkka. Ke konci pečení maso obrátíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a vepřové maso na asijský způsob dopečeme dorůžova
Vepřovou pečeni na asijský způsob nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a jasmínovou rýží. Vhodným doplňkem k pečenému vepřovému je zelný salát.