Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo bobkový list 1/2 balíčku mražený hrášek 3/4 balíčku mražená kukuřice celý barevný pepř bylinková sůl 250 - 300 g sýr ementálského typu 1,5 kg nové malé brambory 1 hrst pórek (zelená část)
Postup Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Maličké brambory důkladně očistíme, ale neloupeme. Dáme je do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Pro chuť můžeme přidat pár kuliček pepře a bobkový list. Brambory slijeme a necháme trochu vychladnout
Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle dozlatova osmažíme kukuřici a hrášek. Ke konci zasypeme bylinkovou solí
Pekáček vymažeme máslem, naskládáme brambory, větší kuličky můžeme rozkrojit na půlky. Zasypeme osmaženou zeleninou, čerstvě nakrájeným pórkem, položíme pár plátků másla a poklademe plátky sýru ementálského typu. Eidam je na pokrm příliš "bez chuti". Sýrem nešetříme, použijeme až 300 g
Brambory s kukuřicí a hráškem zapékáme asi 15 minut, na povrchu se nám vytvoří sýrová krustička
Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem ihned po upečení podáváme. Doplníme studenou omáčkou a čerstvou zeleninou.