Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
bobkový list
1/2 balíčku mražený hrášek
3/4 balíčku mražená kukuřice
celý barevný pepř
bylinková sůl
250 - 300 g sýr ementálského typu
1,5 kg nové malé brambory
1 hrst pórek (zelená část)

Postup přípravy receptu

  1. Maličké brambory důkladně očistíme, ale neloupeme. Dáme je do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Pro chuť můžeme přidat pár kuliček pepře a bobkový list. Brambory slijeme a necháme trochu vychladnout

  2. Mezitím v hluboké pánvi na rozpuštěném másle dozlatova osmažíme kukuřici a hrášek. Ke konci zasypeme bylinkovou solí

  3. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme brambory, větší kuličky můžeme rozkrojit na půlky. Zasypeme osmaženou zeleninou, čerstvě nakrájeným pórkem, položíme pár plátků másla a poklademe plátky sýru ementálského typu. Eidam je na pokrm příliš "bez chuti". Sýrem nešetříme, použijeme až 300 g

  4. Brambory s kukuřicí a hráškem zapékáme asi 15 minut, na povrchu se nám vytvoří sýrová krustička

  5. Gratinované brambory s kukuřicí a hráškem ihned po upečení podáváme. Doplníme studenou omáčkou a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!