Pikantní kuličky na asijský způsob recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce solamyl 2 lžíce med 100 ml bílé víno 4 lžíce sojová omáčka 1 lžíce vinný ocet 600 g vepřová plec 1/4 lžičky mletý koriandr mletý černý pepř mleté chilli 1/2-1 lžičky čerstvý strouhaný zázvor
Postup Pikantní kuličky na asijský způsob
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso zlehka osolíme, opepříme a ochutíme mletým koriandrem a chilli kořením, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem. Poté do masa zapracujeme víno a solamyl a směs necháme v chladu odležet asi 1 hodinu
Očitěnou okurku hadovku nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm
Připravíme směs na potírání. V misce prošleháme sojovou omáčku s medem, vinným octem a kečupem
Z odležené masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z jedné strany dorůžova. Poté je otočíme a opečenou stranu kuliček potřeme směsí ze sojovky a medu. Totéž opakujeme i z druhé strany
Pikantní kuličky na asijský způsob napíchneme na bodýlka spolu s plátkem okurky a ihned podáváme.