Pikantní kuličky na asijský způsob recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce solamyl
2 lžíce med
100 ml bílé víno
4 lžíce sojová omáčka
1 lžíce vinný ocet
600 g vepřová plec
1/4 lžičky mletý koriandr
mletý černý pepř
mleté chilli
1/2-1 lžičky čerstvý strouhaný zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kousky a umeleme. Mleté maso zlehka osolíme, opepříme a ochutíme mletým koriandrem a chilli kořením, prolisovaným česnekem a strouhaným zázvorem. Poté do masa zapracujeme víno a solamyl a směs necháme v chladu odležet asi 1 hodinu

  2. Očitěnou okurku hadovku nakrájíme na plátky silné asi 1 - 1,5 cm

  3. Připravíme směs na potírání. V misce prošleháme sojovou omáčku s medem, vinným octem a kečupem

  4. Z odležené masové směsi tvoříme mokrýma rukama kuličky o průměru asi 3 - 4 cm velké, které vkládáme do rozpáleného oleje a zvolna smažíme z jedné strany dorůžova. Poté je otočíme a opečenou stranu kuliček potřeme směsí ze sojovky a medu. Totéž opakujeme i z druhé strany

  5. Pikantní kuličky na asijský způsob napíchneme na bodýlka spolu s plátkem okurky a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!