Babiččina bábovka z tvarohu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
5 ks žloutek
1 ks prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
200 g hrubá krupice
2 kelímky polotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky nebo celá vejce, cukr, vanilkový cukr ušleháme. Přidáme tvaroh a dobře smícháme. Postupně přisypáváme krupici smíchanou s kypřícím práškem nebo 1 lžičkou jedlé sody. Důkladně promícháme.

  2. Tvarohové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Délka pečení babiččiny bábovky závisí na druhu trouby.

  3. Babiččinu bábovku z tvarohu necháme trochu vychladnout, vyklopíme, podle chuti ocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!