Babiččina bramboračka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 5 lžic máslo petrželka 8 ks brambory 3 lžičky majoránka 1/4 ks celer 4 l voda 3 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 3 lžíce hladká mouka 2 hrstě sušené houby 2 kostky masový bujon 1/2 lžičky mletý černý pepř 3 lžíce polévkové koření 8 kuliček celý černý pepř
Postup Babiččina bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Houby namočíme asi na 20 minut do vody. Zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, brambory na větší kostky. Společně s houbami, bobkovým listem, pepřem, solí, novým kořením a vaříme do změknutí
Z másla a mouky usmažíme růžovou jíšku, kterou necháme vychladnout. Bobkový list a nové koření vyjmeme
Odebereme trochu vývaru a rozpustíme ho se 2 kostkami masoxu. Přidáme do hrnce ještě s prolisovaným česnekem, vychladlou jíškou, majoránkou a krátce povaříme
Polévku dochutíme polévkovým kořením a mletým pepřem. Posypeme čerstvou nebo sušenou petrželovou natí
Babiččinu bramboračku podáváme s chlebem
Tip: Vegetariáni nahradí masox jiným bujonem. V nejlepším případě bujon vynecháme a použijeme vývar.