Babiččina chlebová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 3 plátky chléb 4 lžíce hladká mouka olej na smažení 1 kostka bujon 1 l vývar nebo voda podle chuti sůl majoránka kmín černý pepř
Postup Babiččina chlebová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme do ní hladkou mouku a uděláme zlatou zápražku. Jíšku zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky v zápražce nerozpustí.
Do zápražky vsypeme majoránku, kmín, okořeníme, přidáme kostku bujonu a trošku osolíme. Vše necháme projít varem.
Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostky ze starého chleba.
Do talířů nalijeme polévku a posypeme ji opečenými kostkami chleba. Babiččinu chlebovou polévku ihned podáváme.