Babiččina chlebová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
3 plátky chléb
4 lžíce hladká mouka
olej na smažení
1 kostka bujon
1 l vývar nebo voda
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme do ní hladkou mouku a uděláme zlatou zápražku. Jíšku zalijeme vodou nebo vývarem a dobře rozmícháme, dokud se všechny hrudky v zápražce nerozpustí.

  2. Do zápražky vsypeme majoránku, kmín, okořeníme, přidáme kostku bujonu a trošku osolíme. Vše necháme projít varem.

  3. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme kostky ze starého chleba.

  4. Do talířů nalijeme polévku a posypeme ji opečenými kostkami chleba. Babiččinu chlebovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!