Babiččina domácí bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
100 ml mléko
20 dkg cukr moučka
100 ml slunečnicový olej
25 dkg hladká mouka
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
krupice na vysypání
holandské kakao
máslo na vymazaní

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme cukr moučka se čtyřmi žloutky. Bílky si necháme stranou na sníh. Dále postupně přilijeme 100 ml oleje a mixujeme. Postupně přiléváme 100 ml horkého mléka a stále mixujeme. Poté po částech přidáme 25 dkg hladké mouky. Nakonec vmixujeme půl prášku do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do těsta. Trochu těsta si odlijeme a přimícháním kakaa vytvoříme hnědé zbarvení.

  2. Troubu dáme předehřát na 170 °C. Formu na bábovku vytřeme důkladně máslem a vysypeme krupicí. Těsto nalijeme do formy. Doporučuji nalít první světlé a potom tmavé těsto. Formu s těstem dáme do trouby, kterou zeslabíme na 150 °C, a bábovku upečeme.

  3. Babiččinu domácí bábovku podáváme posypanou cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!