Babiččina domácí bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 100 ml mléko 20 dkg cukr moučka 100 ml slunečnicový olej 25 dkg hladká mouka 0 balíčků kypřící prášek do pečiva podle potřeby krupice na vysypání holandské kakao máslo na vymazaní
Postup Babiččina domácí bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Utřeme cukr moučka se čtyřmi žloutky. Bílky si necháme stranou na sníh. Dále postupně přilijeme 100 ml oleje a mixujeme. Postupně přiléváme 100 ml horkého mléka a stále mixujeme. Poté po částech přidáme 25 dkg hladké mouky. Nakonec vmixujeme půl prášku do pečiva. Z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do těsta. Trochu těsta si odlijeme a přimícháním kakaa vytvoříme hnědé zbarvení.
Troubu dáme předehřát na 170 °C. Formu na bábovku vytřeme důkladně máslem a vysypeme krupicí. Těsto nalijeme do formy. Doporučuji nalít první světlé a potom tmavé těsto. Formu s těstem dáme do trouby, kterou zeslabíme na 150 °C, a bábovku upečeme.
Babiččinu domácí bábovku podáváme posypanou cukrem.