Babiččina fazolačka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 lžíce olej 300 g brambory 1 ks cibule 100 g celer 200 g mrkev 100 g petržel 100 g polohrubá mouka 2 lžíce máslo nebo rostlinný tuk 500 g bílé fazole podle chuti sůl majoránka
Postup Babiččina fazolačka recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme.
Fazole uvaříme skoro doměkka. Ve druhém kastrolu na oleji osmahneme cibulku a pak i nastrouhanou zeleninu. Poté zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka.
Takto uvařenou zeleninu i s vývarem přidáme k uvařeným fazolím a opět přivedeme do varu.
Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dochutíme solí, majoránkou, česnekem, 5 minut povaříme a pak už babiččinu fazolačku můžeme podávat.