Babiččina fazolačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
300 g brambory
1 ks cibule
100 g celer
200 g mrkev
100 g petržel
100 g polohrubá mouka
2 lžíce máslo nebo rostlinný tuk
500 g bílé fazole
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do studené vody. Cibuli nakrájíme na drobné kostky, mrkev, celer a petržel nahrubo nastrouháme.

  2. Fazole uvaříme skoro doměkka. Ve druhém kastrolu na oleji osmahneme cibulku a pak i nastrouhanou zeleninu. Poté zalijeme studenou vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a uvaříme doměkka.

  3. Takto uvařenou zeleninu i s vývarem přidáme k uvařeným fazolím a opět přivedeme do varu.

  4. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dochutíme solí, majoránkou, česnekem, 5 minut povaříme a pak už babiččinu fazolačku můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!