Babiččina vánočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g olej
2 ks vejce
200 ml mléko
50 g rozinky
30 g mandle
40 g droždí
100 g cukr moučka
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
podle chuti
citronová kůra
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme do teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme cukr, olej, vejce, kvásek a špetku citronové kůry a muškátového oříšku.

  2. Těsto důkladně zpracujeme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout a znovu prohněteme. Přidáme dle chuti rozinky a mandle a necháme na 20 minut odpočinout na teplém místě.

  3. Z hotového těsta upleteme vánočku, kterou pečeme prvních 5 minut na 190 °C a poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně 45 minut.

  4. Před podáváním posypeme babiččinu vánočku moučkovým cukrem.

  5. Další skvělé vánoční recepty najdete zde


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!