Babiččina vánočka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g olej 2 ks vejce 200 ml mléko 50 g rozinky 30 g mandle 40 g droždí 100 g cukr moučka 250 g hladká mouka 250 g polohrubá mouka na potření 1 ks vejce podle chuti citronová kůra muškátový oříšek
Postup Babiččina vánočka recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozdrobíme do teplého mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme cukr, olej, vejce, kvásek a špetku citronové kůry a muškátového oříšku.
Těsto důkladně zpracujeme (nejlépe rukama), necháme na teplém místě vykynout a znovu prohněteme. Přidáme dle chuti rozinky a mandle a necháme na 20 minut odpočinout na teplém místě.
Z hotového těsta upleteme vánočku, kterou pečeme prvních 5 minut na 190 °C a poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme přibližně 45 minut.
Před podáváním posypeme babiččinu vánočku moučkovým cukrem.
Další skvělé vánoční recepty najdete zde