Babiččino zelíčko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
8 ks brambora
1 hlávka bílé hlávkové zelí
podle potřeby
mléko
podle chuti
špek
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na drobné kousky a dáme vařit do poloměkka se solí. V druhém hrnci uvaříme oškrábané, nakrájené a osolené brambory.

  2. Brambory scedíme a uděláme mišaňáky (osmažíme na drobné kostičky nakrájený špek, přidáme cibulku a mléko dle potřeby, aby nebyly brambory moc husté ani řídké).

  3. Zelí scedíme a smícháme s mišaňáky, dosolíme a dáme dost pepře, kdo chce, může i okyselit octem.

  4. Babiččino zelíčko podáváme s pečeným masem, kuřetem, párkem bez přílohy, neboť brambory tam již jsou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!