Babiččiny boží milosti recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 1 špetka sůl 20 g máslo 2 ks žloutek 4 lžíce smetana 20 g cukr moučka cukr moučka 4 lžíce bílé víno vanilkový cukr 250 g hladká mouka olej na smažení mouka na vál
Postup Babiččiny boží milosti
Postup přípravy receptu
-
Na vále zpracujeme všechny suroviny na hladké těsto, které necháme pod utěrkou asi půl hodiny odpočívat
Potom těsto na pomoučněném vále vyválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj různé tvary. Uprostřed je rádýlkem prořízneme
Boží milosti smažíme na oleji po obou stranách dozlatova. Po usmažení je vyndáme na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk a milosti obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.Nejchutnější jsou čerstvé.