Bábovka Puškin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 ks vejce
200 g máslo
50 g kakao
80 g cukr krupice
80 g cukr moučka
150 g vlašské ořechy
200 g piškotové drobečky
podle potřeby
máslo na vymazání
cukr na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo, cukr moučku, kakao a žloutky vyšleháme do krému.

  2. Z bílků a krupice ušleháme pevný sníh. Obě směsi lehce spojíme a přidáme směs ořechů a piškotových drobečků.

  3. Bábovku Puškin pečeme ve vodní lázni ve vymazané a vysypané formě při 175 °C asi jednu hodinu.

  4. Po upečení bábovku vyklopíme, nakrájíme a podáváme třeba k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!