Bábovka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
4 ks vejce
2 ks jablko
0 balíčků prášek do pečiva
10 dkg cukr moučka
20 dkg polohrubá mouka
18 dkg zakysaná smetama

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nastrouháme najemno nebo na kostky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme strouhankou.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně zašleháme smetanu a olej. Do základu těsta lehce zapracujeme mouku a nakonec přidáme jablka se sněhem ušlehaným z bílků.

  3. Těsto vlijeme do formy na bábovku. Bábovku s jablky vložíme do trouby vyhřáté na 185 °C a pečeme dozlatova, asi 25 minut.

  4. Upečenou bábovku s jablky necháme vychladnout, vyklopíme a podle fantazie ozdobíme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!