Bábovka s jahodami a tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
70 g máslo
1 ks žloutek
0 balíčků prášek do pečiva
130 g tvaroh
150 g polohrubá mouka
120 g jahoda
podle potřeby
bílé víno
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu zapneme na 175 °C, mouku, sůl a prášek do pečiva prosejeme.

  2. Omyté a osušené jahody nakrájíme na malé kousky a necháme namočené v bílém víně nebo v citronové šťávě. Tvaroh promícháme se žloutkem.

  3. Měkké máslo nejlépe spirálkami našleháme s cukrem do načechrané pěny. Do máslové pěny přidáme vejce po jednom, přičemž nepřestáváme šlehat. Přidáme tvaroh a nakonec postupně prosáté suroviny. Do dobře promíchaného těsta přidáme odkapané jahodové kousky. Těsto nalijeme do připravené formy na bábovku

  4. Bábovkovou formu s těstem přikryjeme alobalem a pečeme 40 minut v předehřáté troubě. Poté alobal odstraníme a dopékáme. Vpichem špejlí zjistíme, zda je bábovka dobře propečená. Hotovou bábovku necháme na mřížce vychladnout a poté ji opatrně vyklopíme.

  5. Bábovku s jahodami a tvarohem ocukrujeme, nakrájíme a podáváme. Místo tvarohu můžeme dát ricottu, bábovka bude ještě více chutnější.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!