Bábovka z vaječného likéru recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g cukr krupice
1 balení vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
200 g tuk na pečení
2 dl vaječný likér
0 balení kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Prášek do pečiva smícháme s polohrubou moukou. Tuk na pečení vyšleháme s cukrem a vejci a přimícháme ostatní suroviny - vaječný likér, vanilkový cukr a nakonec mouku s práškem do pečiva.

  2. Těsto vylijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě.

  3. Bábovka z vaječného likéru po vychladnutí vyklopíme a posypeme cukrem moučka. Podáváme ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!