Bábovková huspenina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 g sůl
20 ml ocet
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks bobkový list
mletý pepř
1 lžíce sterilovaný hrášek
vejce natvrdo
2 ks vepřové koleno
4 kuličky celý černý pepř
3 kuličky celé nové koření
3 ks vepřové nožičky
2 ks sterilizovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná, opláchnutá kolena a očištěné, nad ohněm opálené nožičky, vaříme při 90 °C spolu s kořením v mírně osolené vodě doměkka. Necháme je částečně vychladnout. Potom kolena a nožičky vykostíme, maso nakrájíme na kostky a kůži nasekáme nadrobno.

  2. Vše vrátíme do přecezeného a tuku zbaveného vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a na plátky nakrájenou, zvlášť uvařenou mrkev, přičemž 4i kolečka okurky a mrkve odložíme. Směs mírně okořeníme, pokapeme octem a dobře promícháme.

  3. Na dno bábovkové formy uložíme kolečka mrkve, okurky a vejce. Zasypeme je hráškem, zalijeme masovou směsí a necháme v chladu ztuhnout.

  4. Potom bábovkovou huspeninu vyklopíme a pokrájíme ji jako bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!