Bábovková huspenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 g sůl 20 ml ocet 1 ks cibule 1 ks mrkev 2 ks bobkový list mletý pepř 1 lžíce sterilovaný hrášek vejce natvrdo 2 ks vepřové koleno 4 kuličky celý černý pepř 3 kuličky celé nové koření 3 ks vepřové nožičky 2 ks sterilizovaná okurka
Postup Bábovková huspenina recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná, opláchnutá kolena a očištěné, nad ohněm opálené nožičky, vaříme při 90 °C spolu s kořením v mírně osolené vodě doměkka. Necháme je částečně vychladnout. Potom kolena a nožičky vykostíme, maso nakrájíme na kostky a kůži nasekáme nadrobno.
Vše vrátíme do přecezeného a tuku zbaveného vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku a na plátky nakrájenou, zvlášť uvařenou mrkev, přičemž 4i kolečka okurky a mrkve odložíme. Směs mírně okořeníme, pokapeme octem a dobře promícháme.
Na dno bábovkové formy uložíme kolečka mrkve, okurky a vejce. Zasypeme je hráškem, zalijeme masovou směsí a necháme v chladu ztuhnout.
Potom bábovkovou huspeninu vyklopíme a pokrájíme ji jako bábovku.