Baci perugina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
100 g cukr moučka
5 lžic smetana ke šlehání
200 g mléčná čokoláda
150 g mleté lískové ořechy
poleva
1 ks máslo
100 g hořká čokoláda
náplň
50 ks lískové ořechy
Postup Baci perugina recept
Postup přípravy receptu
-
Nasekané lískové oříšky smícháme s cukrem moučkou a šlehačkou, roztopíme mléčnou čokoládu a přidáme k ostatnímu. Vypracujeme těsto a děláme kuličky.
Do každé kuličky zapíchneme 1 ořech v celku a dáme do lednice asi na 30 minut.
Mezitím si roztopíme hořkou čokoládu s kouskem másla, máslo dávám od oka tak, aby čokoláda nebyla moc hustá. Necháme chvilku chladnout, asi tak 15 minut.
Pak už jen namáčíme kuličky do čokolády a dáme do lednice zatuhnout.
Baci perugina můžeme připravovat pro jakoukoliv příležitost, budou jistě chutnat nejen na Valentýna.
Vaříme na svatého Valentýna