Baci perugina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr moučka
5 lžic smetana ke šlehání
200 g mléčná čokoláda
150 g mleté lískové ořechy
poleva
1 ks máslo
100 g hořká čokoláda
náplň
50 ks lískové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Nasekané lískové oříšky smícháme s cukrem moučkou a šlehačkou, roztopíme mléčnou čokoládu a přidáme k ostatnímu. Vypracujeme těsto a děláme kuličky.

  2. Do každé kuličky zapíchneme 1 ořech v celku a dáme do lednice asi na 30 minut.

  3. Mezitím si roztopíme hořkou čokoládu s kouskem másla, máslo dávám od oka tak, aby čokoláda nebyla moc hustá. Necháme chvilku chladnout, asi tak 15 minut.

  4. Pak už jen namáčíme kuličky do čokolády a dáme do lednice zatuhnout.

  5. Baci perugina můžeme připravovat pro jakoukoliv příležitost, budou jistě chutnat nejen na Valentýna.

  6. Vaříme na svatého Valentýna


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!