Baileys likér recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 ml rum 500 ml mléko 1 dl šlehačka 2 plechovky salko 1 ks vanilkový cukr 1 balíček mandlový pudinkový prášek
Postup Baileys likér recept
Postup přípravy receptu
-
Obě neotevřené konzervy salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout. Salka si můžeme připravit den předem.
Mezitím si z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože škraloup, který se může vytvořit, není žádoucí.
Vlažný pudink důkladně smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.
Baileys likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený a s kostkou ledu.