Baileys likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml rum
500 ml mléko
1 dl šlehačka
2 plechovky salko
1 ks vanilkový cukr
1 balíček mandlový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Obě neotevřené konzervy salka dáme vařit na 2 hodiny do vody. Konzervy musí být celou dobu ponořené ve vodě. Cukr v salku zkaramelizuje. Uvařená salka necháme v plechovkách vychladnout. Salka si můžeme připravit den předem.

  2. Mezitím si z mléka, vanilkového cukru a pudinkového prášku připravíme pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Míchání je důležité, protože škraloup, který se může vytvořit, není žádoucí.

  3. Vlažný pudink důkladně smícháme s karamelovými salky, rumem a nakonec přidáme šlehačku.

  4. Baileys likér necháme minimálně 12 hodin uležet. Baileys podáváme vychlazený a s kostkou ledu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!