Banánové knedlíky z Krkonoš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g máslo
300 g jáhly
3 ks banán
cukr moučka
mletá skořice
300 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly přebereme, několikrát spaříme vodou a zalijeme vodou, přičemž vody by mělo být 2x více než jahel. Jáhly uvedeme do varu a v uzavřené nádobě je dusíme pomalu stejně jako se dělá rýže.

  2. Měkké jáhly mírně osolíme, zamícháme a necháme vychladnout. Do chladné kaše vsypeme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Oloupané banány nakrájíme na špalíčky a balíme do jáhlového těsta. Vaříme je ve vodě 5 - 6 minut.

  3. Podáváme posypané skořicí, cukrem a polité máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!