Roštěnky na grilu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžička zázvor
3 lžíce olivový olej
4 plátky hovězí roštěnka
1/3 ks celá skořice
7 kuliček celý černý pepř
7 kuliček celý červený pepř
5 ks celý kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Silnější plátky z roštěnce (asi 2 cm vysoké) očistíme a zbavíme blan

  2. Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme z obou stran a necháme v chladu několik hodin, nejlépe však přes noc odležet

  3. Odleželé maso osolíme a grilujeme na středně rozpálených uhlících z každé strany asi 3 - 4 minuty. Potom maso přendáme do litinové nádoby, zakryjeme a necháme na okraji grilu asi 5 - 7 minut dojít

  4. Kořeněné šťavnaté roštěnky na grilu podáváme s čerstvou zeleninou, pikantními dipy a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!