Roštěnky na grilu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžička zázvor 3 lžíce olivový olej 4 plátky hovězí roštěnka 1/3 ks celá skořice 7 kuliček celý černý pepř 7 kuliček celý červený pepř 5 ks celý kardamom
Postup Roštěnky na grilu
Postup přípravy receptu
-
Silnější plátky z roštěnce (asi 2 cm vysoké) očistíme a zbavíme blan
Kardamom, oba druhy celého pepře a skořici rozdrtíme v hmoždíři. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a promícháme s olejem a rozdrceným kořením. Touto kořeněnou směsí maso potřeme z obou stran a necháme v chladu několik hodin, nejlépe však přes noc odležet
Odleželé maso osolíme a grilujeme na středně rozpálených uhlících z každé strany asi 3 - 4 minuty. Potom maso přendáme do litinové nádoby, zakryjeme a necháme na okraji grilu asi 5 - 7 minut dojít
Kořeněné šťavnaté roštěnky na grilu podáváme s čerstvou zeleninou, pikantními dipy a pečivem.