Roštěnky v pikantní omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sádlo hladká mouka čerstvá bazalka 3 větvičky čerstvý tymián 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 lžíce rajčatové pyré 2 plátky hovězí roštěnec 1 ks pálivá slovenská paprika
Postup Roštěnky v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plátky očištěné roštěné zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme a podélně nakrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku prolisujeme
Maso obalíme v hladké mouce a zprudka osmahneme z obou stran na sádle do hněda. Pak roštěnky vydáme a na výpeku opečeme cibuli dozlatova. K cibuli vmícháme mletou papriku a jakmile zpění, přidáme rajčatové pyré. Vše krátce orestujeme a zalijeme vínem. Do takto připraveného základu vrátíme opečené maso, vše ochutíme tymiánem, prolisovaným česnekem a dusíme spolu s pálivou slovenskou kapií doměkka. Během dušení maso podléváme podle potřeby vývarem
Roštěnky v pikantní omáčce podáváme se špagetami nebo knedlíkem. Vhodným doplňkem k pokrmu je zakysaná smetana, kterou servírujeme zvlášť.