Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 100 - 200 ml vývar 1 hrst petrželka 150 ml majonéza 150 g eidam 4 plátky hovězí roštěnka 2 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 200 ml smetana 30%
Postup Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Hovězí roštěnku naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr jemně nastrouháme a petrželku nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem
Plátky masa opečeme zprudka z obou stran na oleji. Ještě teplé je obalíme v ochucené směsi z majonézy a sýru, rozložíme do pekáčku a přelijeme výpekem
Roštěnky podlijeme malým množstvím vývaru, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě při 180 °C upečeme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Vypečenou šťávu zředíme podle potřeby vývarem, posypeme bylinkami a zahustíme smetanou, kterou necháme krátce povařit
Porce masa rozdělíme na nahřáté talíře i s omáčkou. Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou podáváme s nudlemi nebo opečeným bramborem.