Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
olej
sůl
100 - 200 ml vývar
1 hrst petrželka
150 ml majonéza
150 g eidam
4 plátky hovězí roštěnka
2 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
200 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnku naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr jemně nastrouháme a petrželku nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme s majonézou, hořčicí a strouhaným sýrem

  2. Plátky masa opečeme zprudka z obou stran na oleji. Ještě teplé je obalíme v ochucené směsi z majonézy a sýru, rozložíme do pekáčku a přelijeme výpekem

  3. Roštěnky podlijeme malým množstvím vývaru, zakryjeme poklicí a v předehřáté troubě při 180 °C upečeme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme na teple. Vypečenou šťávu zředíme podle potřeby vývarem, posypeme bylinkami a zahustíme smetanou, kterou necháme krátce povařit

  4. Porce masa rozdělíme na nahřáté talíře i s omáčkou. Zapečené roštěnky s česnekovo-smetanovou omáčkou podáváme s nudlemi nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!