Roštěnky na divoko recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g slanina sůl 1 ks cibule 3 listy bobkový list 5 kuliček nové koření pepř 2 dl červené víno slunečnicový olej 1 hrst sušené houby směs koření na divočinu 1 kg nízký roštěnec 10 kuliček jalovec koření
Postup Roštěnky na divoko
Postup přípravy receptu
-
Nízký roštěnec si nejprve odblaníme, nakrájíme na 2 cm široké plátky přes vlákno, nakrojíme okraje, aby se nám později nezkroutily, potřeme olejem, posypeme nadrcenými kuličkami jalovce, přidáme nové koření, bobkový list, sypkou směs koření na divočinu a přikryjeme potravinářskou fólii. Takto naložené roštěnky necháme do druhého dne v lednici odležet
Zhruba hodinu před tepelnou úpravou roštěnek si do hrnku namočíme houby a z lednice vyndáme naložené roštěnky
Poté na lžíci oleje orestujeme nakrájenou slaninu (nebo uzený bůček) na kostky, přidáme najemno nakrájenou cibuli, maso orestujeme z obou stran, poté lehce posolíme a podlijeme vínem
Vlijeme také houby i s vodou a dusíme doměkka (v klasickém hrnci cca 2 hodiny, v tlakovém hrnci se nám čas zkrátí)
Nakonec podle potřeby zahustíme, zakápneme citronovou šťávou, lžičkou medu a po ochutnání přidáme divoké koření, sůl a pepř podle potřeby
Roštěnky na divoko podáváme s houskovým či karlovarským knedlíkem.