Banánové květy pisang goreng recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks banán
cukr krystal
120 g lívancové těsto
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Banány oloupeme a překrojíme napříč na dvě části. Podélnými řezy směrem ke špičce vytvoříme vějíř okvětních lístků. Opatrně obalíme banány v těstíčku (běžné těsto na lívance) a osmažíme je v oleji dozlatova.

  2. Banánové květy pisang goreng necháme okapat a oschnout na savém papíru, pak posypeme cukrem. Banánové květy podáváme teplé.

  3. Podobně můžeme zpracovat i ananas, datle, broskve a další ovoce. Banánové květy můžeme obalit i v řídkém sněhu z bílků, pocukrovat a osmažit. Po osmažení je přelijeme pomerančovou šťávou, posypeme muškátovým oříškem a skořicí a asi 3 minuty povaříme. Po zchladnutí polijeme trochou rumu, který zapálíme. Podáváme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!