Pečené brambory s mozzarella omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl sůl 1/2 ks cibule 1/2 ks cibule brokolice květák 100 g mozzarella 1 kelímek zakysaná smetana 1 - 2 lžičky sušená petrželka 1 kg nové brambory koření na americké brambory koření na americké brambory celý kmín olivový olej na pečení
Postup Pečené brambory s mozzarella omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny, poté na měsíčky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a polovinu si odložíme na omáčku. Květák a brokolici omyjeme, odřežeme tvrdý košťál a obojí zeleninu rozdělíme na růžičky
Olivový olej použijeme na vymazání plechu. Troubu předehřejeme zhruba na 160 °C. Brambory rovnoměrně rozložíme na hlubší plech, posypeme celým kmínem, kořením na americké brambory a mírně ještě osolíme. Brambory pečeme asi 50 minut, v závěru přidáme cibuli a teplotu zvýšíme zhruba na 180 °C
Během pečení brambor dáme do osolené vody vařit růžičky brokolice a květáku. Zeleninu uvaříme doměkka, scedíme a uchováme v teple
Připravíme si omáčku z mozzarelly, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme se zakysanou smetanou, okořeníme a přidáme druhou půlku cibule. Doplníme o sušenou petrželku
Pečené brambory servírujeme s mozzarella omáčkou a růžičky vařené zeleniny. Brambory při podávání do omáčky namáčíme, stejně jako kousky květáku a brokolice..