Pečené brambory s mozzarella omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
sůl
1/2 ks cibule
1/2 ks cibule
brokolice
květák
100 g mozzarella
1 kelímek zakysaná smetana
1 - 2 lžičky sušená petrželka
1 kg nové brambory
koření na americké brambory
koření na americké brambory
celý kmín
olivový olej na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme podélně na poloviny, poté na měsíčky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a polovinu si odložíme na omáčku. Květák a brokolici omyjeme, odřežeme tvrdý košťál a obojí zeleninu rozdělíme na růžičky

  2. Olivový olej použijeme na vymazání plechu. Troubu předehřejeme zhruba na 160 °C. Brambory rovnoměrně rozložíme na hlubší plech, posypeme celým kmínem, kořením na americké brambory a mírně ještě osolíme. Brambory pečeme asi 50 minut, v závěru přidáme cibuli a teplotu zvýšíme zhruba na 180 °C

  3. Během pečení brambor dáme do osolené vody vařit růžičky brokolice a květáku. Zeleninu uvaříme doměkka, scedíme a uchováme v teple

  4. Připravíme si omáčku z mozzarelly, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Promícháme se zakysanou smetanou, okořeníme a přidáme druhou půlku cibule. Doplníme o sušenou petrželku

  5. Pečené brambory servírujeme s mozzarella omáčkou a růžičky vařené zeleniny. Brambory při podávání do omáčky namáčíme, stejně jako kousky květáku a brokolice..


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!