Vepřový hřebínek na zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
drcený kmín
voda na podlití
5 plátků uzená slanina
mletý černý pepř
1 kg kysané zelí
1 kg vepřová pečeně
5 snítek čerstvý rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nařízneme na jednotlivé porce ke kosti. Krájím ji na šest plátků. Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo

  2. Do pekáče vlijeme asi 2 cm vody a přidáme nakrájené cibule. Pečeni položíme do pekáče. Postupně plátky rozevřeme a uvnitř okořeníme utřeným nebo sušeným česnekem, drceným kmínem, solí a čerstvě mletým pepřem. Vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a plátek uzeného špeku

  3. Plátky přitiskneme k sobě, pokud chceme mít hřebínek perfektní, ovážeme pečínku potravinářským provázkem. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct na 75 minut do trouby. Mezitím vymačkáme z kysaného zelí šťávu. Zelí potom vmícháme do cibule a odkrytou pečeni dopečeme. V mé troubě počítám dalších 30 minut

  4. Vepřový hřebínek na zelí podáváme podle chuti s vařeným bramborem, dobře chutná také s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!