Vepřový hřebínek na zelí recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule drcený kmín voda na podlití 5 plátků uzená slanina mletý černý pepř 1 kg kysané zelí 1 kg vepřová pečeně 5 snítek čerstvý rozmarýn
Postup Vepřový hřebínek na zelí
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečeni omyjeme, osušíme a nařízneme na jednotlivé porce ke kosti. Krájím ji na šest plátků. Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo
Do pekáče vlijeme asi 2 cm vody a přidáme nakrájené cibule. Pečeni položíme do pekáče. Postupně plátky rozevřeme a uvnitř okořeníme utřeným nebo sušeným česnekem, drceným kmínem, solí a čerstvě mletým pepřem. Vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a plátek uzeného špeku
Plátky přitiskneme k sobě, pokud chceme mít hřebínek perfektní, ovážeme pečínku potravinářským provázkem. Přikryjeme druhým pekáčem a dáme péct na 75 minut do trouby. Mezitím vymačkáme z kysaného zelí šťávu. Zelí potom vmícháme do cibule a odkrytou pečeni dopečeme. V mé troubě počítám dalších 30 minut
Vepřový hřebínek na zelí podáváme podle chuti s vařeným bramborem, dobře chutná také s knedlíkem.