Pikantní kuřecí prsa na roštu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 lžíce olej 50 ml olej sůl 3 řapíky celer 2 ks rajče 3 ks feferonka 4 plátky kuřecí prsa 200 ml bílý jogurt 1 hrst petrželová nať 1 špetka mletý zázvor 1/2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 lžíce bazalkové pesto 1/2 lžičky mleté chilli koření
Postup Pikantní kuřecí prsa na roštu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rukou lehce naklepeme. Vložíme do marinády a necháme 24 hodin rozležet. Marinádu připravíme smícháním jogurtu a oleje se solí, pepřem, chilli kořením, sladkou paprikou a mletým zázvorem
Připravíme si pikantní zeleninový krém. Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Feferonky očistíme od jadérek a česnek sloupneme. Rajčata spaříme a oloupeme. Petrželku jemně usekáme. Všechny suroviny rozmixujeme s olejem a dochutíme pestem, solí a pepřem
Na rozpáleném roštu nebo na pánvi s malým množstvím oleje maso opečeme z obou stran doměkka
Kuřecí prsa připravená na roštu podáváme s ostrým zeleninovým krémem. Vhodnou přílohou jsou opečené nebo vařené brambory, případně pečivo podle chuti.