Pikantní kuřecí směs s rýžovými nudlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
olej
sůl
150 ml vývar
solamyl
1 ks cibule
1 ks bílek
400 g kuřecí prsa
1 - 2 lžičky sojová omáčka
2 ks nektarinka
250 g široké rýžové nudle
rýžový ocet
200 g bílé hlávkové zelí
1 lžička ostrá chilli omáčka
1/4 lžičky mletý sušený zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, které promícháme s mletým zázvorem, bílkem a solamylem. Kuřecí prsa necháme v chladu odležet. Bílé hlávkové zelí nakrájíme na drobné kostičky, které spaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě a necháme na sítu okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky. Vypeckovanou nektarinku nakrájíme na kostičky

  2. Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat

  3. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme odležené kuřecí maso. Poté maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a zelí, které podle chuti osolíme, osladíme cukrem a okyselíme rýžovým octem. Pak vrátíme do pánve kuřecí prsa, vše podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme chilli a sojovou omáčku a za stálého míchání směs krátce podusíme. Nakonec vmícháme nakrájené nektarinky a uvařené široké rýžové nudle

  4. Pikantní kuřecí směs rozdělíme na porce a ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!