Pikantní kuřecí směs s rýžovými nudlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr olej sůl 150 ml vývar solamyl 1 ks cibule 1 ks bílek 400 g kuřecí prsa 1 - 2 lžičky sojová omáčka 2 ks nektarinka 250 g široké rýžové nudle rýžový ocet 200 g bílé hlávkové zelí 1 lžička ostrá chilli omáčka 1/4 lžičky mletý sušený zázvor
Postup Pikantní kuřecí směs s rýžovými nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, které promícháme s mletým zázvorem, bílkem a solamylem. Kuřecí prsa necháme v chladu odležet. Bílé hlávkové zelí nakrájíme na drobné kostičky, které spaříme asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě a necháme na sítu okapat. Oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky. Vypeckovanou nektarinku nakrájíme na kostičky
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu a necháme okapat
V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme odležené kuřecí maso. Poté maso vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli a zelí, které podle chuti osolíme, osladíme cukrem a okyselíme rýžovým octem. Pak vrátíme do pánve kuřecí prsa, vše podlijeme malým množstvím vývaru, přidáme chilli a sojovou omáčku a za stálého míchání směs krátce podusíme. Nakonec vmícháme nakrájené nektarinky a uvařené široké rýžové nudle
Pikantní kuřecí směs rozdělíme na porce a ihned podáváme jako hlavní chod.