Mirečkovy rohlíčky na slano recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 2 ks vejce vejce 8 lžic mléko 64 špalíčků sýr mák 42 g kvasnice 500 g hladká mouka 300 g tuk na pečení 32 plátků herkules 32 plátků libový salám
Postup Mirečkovy rohlíčky na slano
Postup přípravy receptu
-
Kvasnice necháme vykynout, pak zpracujeme s ostatními surovinami a rozdělíme na 8 bochánků
Připravíme si náplň. Na půl kolečko libového salámu položíme půl kolečko herkulese a špalíček sýra. Smotáme. Každý bochánek vyválíme do kruhu a rozdělíme na 8 dílků, které plníme náplní. Náplň pokládáme na zevní hranu trojúhelníčků a zabalíme. Je dobré před zamotáním ohnout zevní růžky, aby náplň nevytékala. Mirečkovy rohlíčky na slano potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně osolíme a posypeme mákem. Pečeme na 175 °C asi 15 - 20 minut. Z 1 dávky je 64 ks
Upečené Mirečkovy rohlíčky na slano podáváme nejlépe teplé, ale jsou dobré i studené.