Mirečkovy rohlíčky na slano recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 špetky sůl
2 ks vejce
vejce
8 lžic mléko
64 špalíčků sýr
mák
42 g kvasnice
500 g hladká mouka
300 g tuk na pečení
32 plátků herkules
32 plátků libový salám

Postup přípravy receptu

  1. Kvasnice necháme vykynout, pak zpracujeme s ostatními surovinami a rozdělíme na 8 bochánků

  2. Připravíme si náplň. Na půl kolečko libového salámu položíme půl kolečko herkulese a špalíček sýra. Smotáme. Každý bochánek vyválíme do kruhu a rozdělíme na 8 dílků, které plníme náplní. Náplň pokládáme na zevní hranu trojúhelníčků a zabalíme. Je dobré před zamotáním ohnout zevní růžky, aby náplň nevytékala. Mirečkovy rohlíčky na slano potřeme rozšlehaným vajíčkem, mírně osolíme a posypeme mákem. Pečeme na 175 °C asi 15 - 20 minut. Z 1 dávky je 64 ks

  3. Upečené Mirečkovy rohlíčky na slano podáváme nejlépe teplé, ale jsou dobré i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!