Barevná bůčková roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
8 ks vejce
0.5 l mléko
4 ks kapie
1 lžička mletý pepř
1 dl olej na smažení
6 ks sterilované okurky
1 kg vepřový bok
0.5 kg salám junior

Postup přípravy receptu

  1. Bůček umeleme. Přidáme lžičku soli, lžičku pepře a zalijeme 1/2 litrem mléka. Maso dáme do lednice na 24 hodin uležet.

  2. Druhý den rozdělíme bůček na půlku. Nejlepší je připravit si igelitový sáček a dělat to na něm. Půlku bůčku si rozválíme a poklademe nakrájeným dietním salámem na kolečka, uvařeným nakrájeným vejcem na čtvrtky, kyselou okurkou pokrájenou na plátky a různě barevnou paprikou nakrájenou na nudličky. Maso zabalíme pomocí igelitového pytlíku do rolády. S druhou půlkou postupujeme stejně. Barevnou bůčkovou roládu a dáme do rozehřáté trouby na olej upéct. Roládu podle potřeby přeléváme výpekem a podléváme vodou.

  3. Upečenou barevnou bůčkovou roládu nakrájíme a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory či kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!