Bavorské tvarohové vdolečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1 ks vejce 60 g máslo 300 g hladká mouka 250 g měkký tvaroh 1 lžička jedlá soda na ozdobu 250 ml smetana ke šlehání 150 g jahodový džem podle potřeby olej na smažení
Postup Bavorské tvarohové vdolečky recept
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme prosátou mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi 10 minut. Těsto rozválíme na plát silný přibližně 1 cm.
Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 8 cm a rozložíme je na prkénko a necháme opět 10 minut v teple odpočinout. V kastrůlku rozehřejeme olej a vkládáme do něj vdolky, do kterých uděláme ve středu jamku.
Bavorské tvarohové vdolečky smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.
Hotové vdolky pokládáme na papírové ubrousky, který odsají přebytečný tuk
a necháme zchladnout. Tvarohové vdolečky před podáváním potřeme džemem a vyšlehanou šlehačkou.