Bavorské tvarohové vdolečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks vejce
60 g máslo
300 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
1 lžička jedlá soda
na ozdobu
250 ml smetana ke šlehání
150 g jahodový džem
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a máslem. Přidáme prosátou mouku se sodou a vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi 10 minut. Těsto rozválíme na plát silný přibližně 1 cm.

  2. Z těsta vykrájíme kolečka o průměru 8 cm a rozložíme je na prkénko a necháme opět 10 minut v teple odpočinout. V kastrůlku rozehřejeme olej a vkládáme do něj vdolky, do kterých uděláme ve středu jamku.

  3. Bavorské tvarohové vdolečky smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.

  4. Hotové vdolky pokládáme na papírové ubrousky, který odsají přebytečný tuk

  5. a necháme zchladnout. Tvarohové vdolečky před podáváním potřeme džemem a vyšlehanou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!