Bavorské vdolečky podle tety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 80 g máslo 1 lžíce rum 3 ks žloutek 250 ml mléko 30 g droždí 70 g cukr krupice 500 g polohrubá mouka na ozdobu 125 g marmeláda 100 g cukr moučka 250 g měkký tvaroh 125 g švestková povidla
Postup Bavorské vdolečky podle tety recept
Postup přípravy receptu
-
Do misky nejprve rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, 3 lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko, rum a kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme vykynout
Nakynuté těsto promícháme a vyválíme na pomoučněném vále na asi 1 cm silný plát. Vykrájíme kolečka, která opět necháme nakynout.
Připravené osmažíme v oleji z každé strany asi po 2 minutách.
Tvaroh vyšleháme s cukrem a cukrářským sáčkem s trubičkou vdolky zdobíme, na střed můžeme dát marmeládu či povidla.
Bavorské vdolečky podle tety podáváme jako teplý sladký moučník.
Vyzkoušejte také výborné recepty na palačinky