Bavorské vdolečky podle tety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
80 g máslo
1 lžíce rum
3 ks žloutek
250 ml mléko
30 g droždí
70 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
na ozdobu
125 g marmeláda
100 g cukr moučka
250 g měkký tvaroh
125 g švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nejprve rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, 3 lžíce vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, cukr, přilijeme rozpuštěné máslo, žloutky, zbylé mléko, rum a kvásek. Vypracujeme těsto, přikryjeme je utěrkou a necháme vykynout

  3. Nakynuté těsto promícháme a vyválíme na pomoučněném vále na asi 1 cm silný plát. Vykrájíme kolečka, která opět necháme nakynout.

  4. Připravené osmažíme v oleji z každé strany asi po 2 minutách.

  5. Tvaroh vyšleháme s cukrem a cukrářským sáčkem s trubičkou vdolky zdobíme, na střed můžeme dát marmeládu či povidla.

  6. Bavorské vdolečky podle tety podáváme jako teplý sladký moučník.

  7. Vyzkoušejte také výborné recepty na palačinky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!