Bezlepková hrášková omáčka recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

1,5 balíček hrášek
3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 - 2 lžičky libeček
1 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
2 špetky mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
2 lžíce hraška

Postup přípravy receptu

  1. Na recept si připravíme 1,5 balíčku mraženého hrášku. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme

  2. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Vsypeme hrášek, orestujeme a zalijeme uvařeným vývarem z kostky (1,2 l). Já jej kupuju ve zdravé výživě. Přidáme trochu pepře, libeček a vaříme 10 - 15 minut do změknutí hrášku. Poté odebereme asi 2 menší naběračky hrášku a dáme stranou. Zbytek pečlivě rozmixujeme

  3. Rozmixovanou omáčku vlijeme zpátky do hrnce, vlijeme hrašku rozmíchanou v trošce vývaru a pořádně rozmícháme. Hráškovou omáčku necháme provařit 10 minut. Pokud chceme omáčku obzvlášť jemnou, ještě ji propasírujeme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme odložené kuličky hrášku a podle potřeby dochutíme solí a jiným kořením

  4. Bezlepkovou hráškovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!