Bezlepková hrášková omáčka recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- 1,5 balíček hrášek 3 - 4 stroužky česnek sůl 1 - 2 lžičky libeček 1 lžíce olivový olej 1 svazek jarní cibulka 2 špetky mletý černý pepř 1 kostka zeleninový bujon 2 lžíce hraška
Postup Bezlepková hrášková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Na recept si připravíme 1,5 balíčku mraženého hrášku. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme česnek a necháme jen krátce rozvonět. Vsypeme hrášek, orestujeme a zalijeme uvařeným vývarem z kostky (1,2 l). Já jej kupuju ve zdravé výživě. Přidáme trochu pepře, libeček a vaříme 10 - 15 minut do změknutí hrášku. Poté odebereme asi 2 menší naběračky hrášku a dáme stranou. Zbytek pečlivě rozmixujeme
Rozmixovanou omáčku vlijeme zpátky do hrnce, vlijeme hrašku rozmíchanou v trošce vývaru a pořádně rozmícháme. Hráškovou omáčku necháme provařit 10 minut. Pokud chceme omáčku obzvlášť jemnou, ještě ji propasírujeme přes jemné sítko. Nakonec vmícháme odložené kuličky hrášku a podle potřeby dochutíme solí a jiným kořením
Bezlepkovou hráškovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.