Jahodový medový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 1/2-1 lžičky skořice 2 lžíce mléko jahody 1 ks tvaroh 4 lžíce med 40 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka tuk na vymazání 120 g tuk na pečení
Postup Jahodový medový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z mírně povoleného tuku, mouky a cukru vypracujeme tužší těsto. Těsto rozválíme na kolo velikosti formy a přeneseme ho do vymazané koláčkové formy a mírně vytáhneme do stran
Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme tekutý med i rozšlehaná vejce (podle velikosti 1 velké), poprášíme skořicí a dobře promícháme. Tvaroh rozetřeme na těsto a nahusto ho pokryjeme půlkami očištěných jahod
Jahodový medový koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut do zezlátnutí těsta. Vychladlý koláč před podáváním posypeme vanilkovým cukrem.