Houbová omáčka se smetanou recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce solamyl 1 kostka masox pepř 1 kelímek zakysaná smetana 2 lžíce mletý kmín 400 g čerstvé houby 1 ks cibule (větší)
Postup Houbová omáčka se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky
Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou
Ve sklenici vody si rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám, abychom omáčku zahustili. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme
Servírujeme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.