Houbová omáčka z hlívy ústřičné recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce ocet 1 ks cibule 250 ml smetana 200 g hlíva ústřičná 3 ks bobkový list hladká mouka 6 ks celý černý pepř 6 ks celé nové koření
Postup Houbová omáčka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na kostičky
Na tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme nakrájenou hlívu a asi 10 minut dusíme. Při dušení přidáme koření a osolíme. Omáčku z hlívy zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny. Nakonec houbovou omáčku z hlívy zahustíme moukou se smetanou a vaříme 10 minut za stálého míchání. Přidáme lžíci octa
Houbovou omáčku z hlívy ústřičné podáváme s bramborovými knedlíky.