Konfitované kachní prso v kopřivovém mléce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g česnek
1 dl olej
1 g sůl
1 ks vejce
3 dl mléko
50 g kopřivy
1 g pepř
10 g hrubá mouka
250 g kachní prso

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prso očistíme, osolíme a vložíme do mléka s nasekanou kopřivou a pozvolna táhneme při teplotě 80 °C přibližně 3 hodiny

  2. Vaječnou sedlinu připravíme z mléka, vyšlehaného vejce a soli - celou směs vlijeme do vymazané formy vysypané hrubou moukou a upečeme ve vodní lázni cca 25 minut (poté sedlinu vyndáme z formy a můžeme krájet na libovolné tvary)

  3. Sladký česnek připravíme pozvolným konfitováním - vařením očištěných stroužků česneku vložených do rendlíku s olejem, jež táhneme při teplotě do 90 °C 30 min

  4. Konfitované kachní prso podáváme přelité silnou omáčkou s vaječnou sedlinou a s kousky sladkého česneku jako přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!