Konfitované kachní prso v kopřivovém mléce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g česnek 1 dl olej 1 g sůl 1 ks vejce 3 dl mléko 50 g kopřivy 1 g pepř 10 g hrubá mouka 250 g kachní prso
Postup Konfitované kachní prso v kopřivovém mléce
Postup přípravy receptu
-
Kachní prso očistíme, osolíme a vložíme do mléka s nasekanou kopřivou a pozvolna táhneme při teplotě 80 °C přibližně 3 hodiny
Vaječnou sedlinu připravíme z mléka, vyšlehaného vejce a soli - celou směs vlijeme do vymazané formy vysypané hrubou moukou a upečeme ve vodní lázni cca 25 minut (poté sedlinu vyndáme z formy a můžeme krájet na libovolné tvary)
Sladký česnek připravíme pozvolným konfitováním - vařením očištěných stroužků česneku vložených do rendlíku s olejem, jež táhneme při teplotě do 90 °C 30 min
Konfitované kachní prso podáváme přelité silnou omáčkou s vaječnou sedlinou a s kousky sladkého česneku jako přílohou.