Houbová omáčka se smetanou 1 recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
120 g máslo
2 ks cibule
1/4 l smetana
1 špetka kmín
1 miska houby
2 lžíce hladká mouka
1/2 l hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme asi 50g másla, přidáme hladkou mouku a usmažíme růžovou jíšku. Odstavíme a necháme chladnout

  2. Očištěné houby pokrájíme na plátky. Na omáčku budeme potřebovat asi misku pokrájených hub. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na zbytku másla. Přidáme houby, špetku kmínu, sůl, trochu vody a za občasného míchání dusíme na mírném ohni 15 minut

  3. Vychladlou jíšku naředíme horkým hovězím vývarem, přilijeme k houbám a 5 minut povaříme. Přilijeme smetanu, promícháme a necháme jen krátce vařit

  4. Houbovou smetanovou omáčkou poléváme uvařené brambory, noky nebo knedlíky. Samozřejmě, že do ní můžeme vložit i plátek uvařeného hovězího masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!