Houbová omáčka se smetanou 1 recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
- sůl 120 g máslo 2 ks cibule 1/4 l smetana 1 špetka kmín 1 miska houby 2 lžíce hladká mouka 1/2 l hovězí vývar
Postup Houbová omáčka se smetanou 1
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme asi 50g másla, přidáme hladkou mouku a usmažíme růžovou jíšku. Odstavíme a necháme chladnout
Očištěné houby pokrájíme na plátky. Na omáčku budeme potřebovat asi misku pokrájených hub. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na zbytku másla. Přidáme houby, špetku kmínu, sůl, trochu vody a za občasného míchání dusíme na mírném ohni 15 minut
Vychladlou jíšku naředíme horkým hovězím vývarem, přilijeme k houbám a 5 minut povaříme. Přilijeme smetanu, promícháme a necháme jen krátce vařit
Houbovou smetanovou omáčkou poléváme uvařené brambory, noky nebo knedlíky. Samozřejmě, že do ní můžeme vložit i plátek uvařeného hovězího masa.